Salkku Q3/2019

Ostot:

BEAR ORION X3 NORDNET F 64 kpl à 4,8 €
BEAR NOKIA X3 NORDNET F 180 kpl à 2,23 €
BULL AMAZON X3 NORDNET F 45 kpl à 9,9 €
BULL NOKIA X3 NORDNET F 210 kpl à 1,94 €
Wärtsilä 70 kpl à 11,08 €

Myynnit:

BEAR ORION X3 NORDNET F 64 kpl à 6,12 €
BEAR NOKIA X3 NORDNET F 180 kpl à 1,6 €

Brutto-osingot: 37,68 €

2019q3

2019q32

Olen tosiaan päässyt vivuttelun makuun kesän jälkeen 😀 Orion-kaupalla tein voittoa n. 85e alle 2 viikossa, mutta hävisin sen sitten poikineen tuossa Nokia-shortissa. Tällä hetkellä mulla on taas Amazonista ja Nokiasta bullit vetämässä Q3-raporttia varten. Amazonin kurssi kun on jo niin korkealla, ettei kaltaisellani nappikaupankävijällä ole oikein mahdollisuutta ostaa edes yhtä kokonaista osaketta, niin sertifikaatti on kätevä. Yleisesti kuitenkin viputuotteissa mua viehättää eniten mahdollisuus tehdä rahaa myös osakkeen laskiessa (bearit). Nokia varsinkin on todella herkullinen kohde-etuus, koska se on melko ailahtelevainen arvoltaan ja siihen löytyy paljon sertifikaatteja.

Silloin kun osakesäästötilistä tuli myönteinen päätös, sovin itseni kanssa että alan säästää sitä varten. Haluan tehdä avatessa 2-4 tonnin kertasijoituksen, koska pystyn  säästämään sinne vuositasolla vain 3-4 t€. Tähän alkupumpsiin säästäminen on kuitenkin osoittautunut aivan hullun vaikeaksi! Ihan tajutonta miten sataset polttaa tilillä. Olen sitten kiinnittänyt niitä näihin sertifikaatteihin yms, ja realisoin arvo-osuustililtä tarvittaessa alkuvuonna… Aion muuten lähteä osakesäästötiliin kasvavaan osinkovirtaan tähtäävällä strategialla. Tuulipuku.fi julkaisi hyvät esimerkkilaskelmat osakesäästötilin hyödyntämisestä osinkovirtastrategiassa vs. kasvuosakestrategiassa, niin en tee nyt tällaisia uudestaan, mutta saman suuntaiseen tulokseen olin itsekin aiemmin päätynyt. Tällaisia tuloksia odotan 20 vuoden aikajänteellä täysin tuulesta temmatulla osingon 5 % keskimääräisellä kasvuvauhdilla 😀

ostodote

Aiotko avata osakesäästötiliä? Mitä aiot ostaa sinne ensimmäisenä?

Advertisement

One thought on “Salkku Q3/2019

  1. En varmaankaan avaa osakesäästötiliä, ainakaan ihan heti. Ei minulla tähän ole mitään perustetta, mutta en vaan nyt halua hötkyillä sen asian suhteen. Käyppä vilkaisemassa blogiani http://omatrahani.blogspot.com/, minä myös treidaan ja kerron siellä kokemuksiani. Treidaan päivän sisäisesti, en jätä positioita auki yön yli. Otin myös blogisi seurantaan, sen verran mielenkiintoiselta se vaikuttaa!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s