The Strategia

Strategia 2020

OST

Tämän vuoden aikana aion siirtää osakesäästötilille sekä vanhoista sijoituksista että uutta pääomaa yhteensä 7000€.  Vuodesta 2021 eteenpäin pyrin kasvattamaan tiliä vuosittain 3600€ + osingot. Aion täyttää tilin kotimaisilla osinkoyhtiöillä, mutta saattaapa mukaan päästä joku ulkomainen kasvuyhtiökin.

ETF-kasvuosuusrahastot

Jatkan pitkäjänteistä säästämistä aiemmin avaamiini positioihin näissä rahastoissa:

Superrahasto Ruotsi
Superrahasto Suomi
Superrahasto Tanska
iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc)

Lisäksi haluaisin alkaa säästää yhteen Kaakkois-Aasian kasvuosuusrahastoon, esimerkiksi tähän:

iShares MSCI EM SRI UCITS ETF USD (Acc)

Vuosittaiseksi säästösummaksi olin ajatellut 2400€. Tuon summan ajallinen hajauttaminen 5 rahastoon järkevästi aiheuttaa pientä pään rapsuttelua. Aasia-rahastoon säästäminen on kulutonta kunhan sen tekee kuukausisäästämisen kautta, joten siihen laitan sopimuksen rullaamaan 30e/kk. Superrahastoihin säästäminen on kulutonta joka tapauksessa, joten sen voin tehdä itse valitsemanani päivänä (ja säilyttää ajoittamisen illuusion :D). Vapaata rahaa pitäisi jäädä vuodessa siis 1200€, jonka voin sitten laittaa könttänä tuohon automaatio-rahastoon.

Spekulaatio

Näin tylsän ja järkevän sijoitusstrategian onnistumisen edellytyksenä on se, että jätän pienen siivun pelirahaa itselleni: 4000e. Tällä hetkellä omistan 2500 eurolla uraaniosakkeita ja 450 euron Tesla-shortin, nämä kuuluvat ehdottomasi spekulaatio-kategoriaan. Viimeinen 1000e vapautuu sitten jostain tämän vuoden aikana, kun allokoin salkkuani uudestaan. Näitä rahoja aion jatkossakin käyttää hulluihin päähänpistoihini kuten sertifikaatteihin. Myös päivätreidaaminen on alkanut kiinnostaa, mutta se on ainakin 4000e pääomalla ja Nordnetin palkkiotasoilla mahdoton yhtälö.