Elossa ollaan

Haloo? Onko täällä enää ketään – se selviää loppuviikosta.

Jestas, että on ollut ikävä pidempää tekstiformaattia. Aloin vuosi sitten pitää raha-aiheista instagram-tiliä, koska tuntui, että sijoitusyhteisö teki muuttoliikettä sinne suuntaan. Ensin ajattelin, että rajattu merkkimäärä saattaisi olla jopa hyväksi postaustahdille ja tuskin kuvastakaan tulisi ongelmaa, koska yleensä postauksessani on kuva joka tapauksessa. Kuvasta tuli kuitenkin välittömästi ongelma; feedistä tuli sotkuinen ilman mietittyä brändi-ilmettä. Merkkikatosta tuli myös ongelma: kävi ilmi, että ~280 merkkiä on todella vähän ja mä olen kova muija jaarittelemaan. En ole kuitenkaan ohjannut lukijoita ristiin blogin ja instan välillä, koska instassa olen omalla naamalla, ja jännittää antaa kasvot näille anonymiteetin mahdollistamalla raivorehellisyydellä kirjoitetuille postauksille.

Rahatilanteesta: olen vaihtanut työpaikkaa – taas. Aloitin huhtikuussa uudessa työssä, ja koeajasta on jo yli puolet lusittu. Nettopalkka nousi 3300 euroon kuukaudessa, mistä jää jo aika hyvin säästöön. Tai jäisi, ellemme olisi muuttaneet maaliskuussa alkuperäisessä kunnossa olevaan 40-vuotiaaseen omakotitaloon. Myin vanhan asuntoni, josta sain 35t euroa tassuun. 26t tuosta on käytetty kevään ja kesän aikana talon remontointiin, n. 8t laitoin osakkeisiin ja rahastoihin. Nettovarallisuudessa tämä näkyy nyt Grand Canyonina, koska emme ole teettäneet talosta vielä päivitettyä arviota. Nettovarallisuus on nyt noin 58 400e eli pientä kasvua silti viime kesästä.

Mä oon todella onnellinen (eritoten nyt kesälomalla :D). Talo tuntuu päivä päivältä enemmän kodilta, ja täällä on vihdoinkin tilaa kaikille meidän tavaroille. Toukokuusta eteenpäin puutarhasta on paljastunut lähes joka viikko uusi ja edellistä kauniimpi yllätys. Kuntotarkastusraporttia kunnioittaen aloitimme remontoinnin kylpyhuone-sauna -kombosta, remontti kesti 3,5kk ja maksoi melkein koko tuon 26 tuhatta. Se tunnelma mikä palavien koivuhalkojen rätinästä, uusien lauteiden tuoksusta ja kultaisista ilta-auringon säteistä syntyy on kuitenkin jotain niin taianomaista, että ei siinä jaksa rahaa ajatella. Parempi varmaan lopetella ennen kuin tätä postausta ei erota enää ollenkaan lentokenttien harlekiini-pokkareista.

2 thoughts on “Elossa ollaan

  1. Kiva lukea kuulumisia pitkästä aikaa! Blogiasi on aina ollut mielenkiintoista seurata, koska tunnumme menevän monissa asioissa niin hämmentävän samassa tahdissa. Ja sama tuntuu jatkuvan, tosin me ostimme vähän vanhemman omakotitalon 😀 Meillä on myös iso kylppäriremontti edessä, eli sekin täsmää. Mutta on se omakotitalossa asuminen mukavaa, vaikka rahaa palaa enemmän kuin laki sallii, eikä kesälomalle tarvitse keksiä erillistä tekemistä, kun aina löytyy jotain.

    Like

    1. Kiitos, että jaksoit jättää kommentin! 🙂 Mikäs sen parempaa kuin vertaistuki joka askeleella 😀 pitkästä aikaa tuntuu, että voisin aktivoitua lukijana ja kirjoittajana myös perinteisten blogien puolella.

      Ylläpidon määrä kiinteistössä on kyllä ollut kunnon shokkiylläri tällaiselle paatuneelle taloyhtiöasujalle, mutta toisaalta sillä on myös positiivinen aktivoiva voima. Tsemppiä kylppäriremonttiin, lopputulos palkitsee!

      Like

Leave a comment