Viime aikojen fiiliksiä

Viime palkkapäivästä tuntuu olevan jo ihan hirveästi aikaa. On mahdotonta keskittyä elämään hetkessä, kun koko ajan väkisinkin odottaa malttamattomana seuraavaa palkkapäivää. Jos marraskuu olikin henkilökohtaisen talouskasvun näkökulmasta aivan superi kuukausi, niin joulukuu on ollut sellaista kulutuskarkeloa että oksat pois. Esimerkiksi viime viikonloppuna olin sekä shoppailemassa, viihteellä että ulkona syömässä. Irvistellen olen seurannut miten verkkopankkiin on päivittynyt loppulasku 125 euroa. Viikonloppu oli kyllä rentouttava ja nauruntäyteinen eli kulutusjuhlasta en ole tuntenut katumusta (muista katumuksista en koekaan olevani tilivelvollinen täällä :D). Yhtään joululahjaa en luonnollisestikaan ole vielä ostanut.

Jokavuotinen kamppailu marraskuun ja mielenterveyteni välillä päättyi onneksi tänäkin vuonna marraskuun tappioon. Viime viikot ovat menneet sitten enemmän tai vähemmän töiden parissa. Monena iltana ajattelen, että nyt tulen rustaamaan blogia. Ajatuksia olisi opintotuen leikkausyrityksistä, säästömetodeista, ammattiliittoon kuulumisesta, ja pitäisi vaivautua valitsemaan ETF kuukausisäästösopimusta varten. Aina kun avaan uuden postauksen, iskee tabula rasa. Joulusiivouskin on vasta ajatuksen tasolla, ja tunnen kroonista huonoa omatuntoa kun luistimet pölyttyvät kaapissa, vaikka on näin upeat talvikelit. Onneksi joulu on kuitenkin aivan pian ja sitten saa nukkua ja syödä hyvin, ja ehkä kerkiää jopa sinne jäälle 🙂

Olen myös miettinyt sopivaa säästöhaastetta ensi vuodelle. Ainakin aion jatkaa nollakäyttöpäivien keräämistä, sillä 8 päivää on tuntunut olevan täysin ylitsepääsemätön. Tässä kuussa olen autuaasti unohtanut edes merkitä mitään ylös. Mietin myös 52 viikon säästöhaastetta, mikä on mielenkiintoinen haaste sinänsä, mutta en näe mitään pointtia kun tavoite olisi saada muutenkin 600 e kuukaudessa sivuun. No ehkä sopiva(n yksinkertainen) haaste olisi yrittää saada keskimääräinen säästöaste 30 %:iin..? Tai sitten tartun Saiturin jalanjäljissä 10 000 euron säästöhaasteeseen! Siinäpä sitä olisikin pienituloisella tekemistä.

Salkku on jatkanut huimaa kipuamista viime viikkoisen läpivalaisunkin jälkeen ja 1 vuoden kasvu on nyt 19 %! Kyllä alkaa jo hirvittää edessä oleva väistämätön lasku, mutta täytyypä vaan laittaa jäitä hattuun ja jatkaa ostoja alamäessä. Hieman auttaa ehkä se, että pakkomielteen painopiste on pikkuhiljaa siirtynyt ASPiin päin kuten oli tarkoituskin. Sain äidiltä pinon vanhoja sisustuslehtiä ja voin kertoa, että asuntokuume on pehmittänyt pään tehokkaasti 😀

Siinäpä niitä viime aikojen fiiliksiä. Aika levoton olo omassa elämässä. Ensi vuodelle on luvassa taas kourallinen spekseiltään epämääräisiä projekteja: ammatillinen kehittyminen, painonpudotus ja säästöhaaste (aina nämä samat, jännä juttu). Yhden jos vielä ottaisi lisää: mielenrauhan ja carpediemin harjoittelu.

Advertisement

One thought on “Viime aikojen fiiliksiä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s