Salkku 30k€!

Oikeampaa olisi sanoa, että sijoitusomaisuutta on yli 30 000e, koska varat ovat jakautuneet OSTiin, 2 x AOTiin ja kryptosalkkuun. Olen tallettanut osakesalkkuihin yhteensä tasan 5000e tänä vuonna sekä kryptosalkkuun 2 300e. Vuoden 2021 tavoite oli 6840e, mikä on siis jo ylittynyt näin lokakuun lopussa 🙂 Aion kuitenkin tallettaa vielä loka-, marras- ja joulukuun palkoista jokaisesta ainakin 500 euroa osakesalkkuihin; kryptoihin en aio laittaa enempää pääomaa näillä näkymin.

Jakauma:
AOT: 21 388 €
OST: 6087 €
Kryptot: 3300 €

Tämä oli jo toinen virstanpylväs samaan vuoteen, sillä 20 000e meni rikki vasta tämän vuoden helmikuussa. Näin ollen ensimmäiseen 20k meni siis 5 vuotta 2 kk ja 30k 5 vuotta 10 kk. Saan kyllä kiittää tästä viimeisestä kympistä täysin uraanin spottihinnan nousua sekä Sprottin uutta uraanirahastoa, joka käänsi sijoittajien katseet takaisin uraaniin ja loi painetta hinnannousulle. Itse omistan kahta uraanikaivosta/-jalostajaa, Laramide Resources ja Energy Fuels, enkä täysin edes ymmärrä miksi nämä viimeaikaiset markkinatapahtumat ovat heijastelleet niin positiivisesti näihin firmoihin, mutta en valita 😀 Olen hankkinut molemmat alkuvuodesta 2018, jonka jälkeen ne ovat käyneet jopa 50 % pakkasella ja suurimman osan aikaa eläneet hiljaiseloa, mutta en lakannut uskomasta että uraanin vuoro tulee taas jossain kohtaa, joten en ole päästänyt niistä irti. Vaihtoehtoiskustannukset lienevät kovat, kun olen sitonut niihin 2500e 3 vuotta sitten eivätkä ne ole tuottaneet mitään, mutta en viitsi laskea sellaisia. Totean vain, että tuotto-odotukset ovat nyt kovat: en edes harkitse myyntiä ennen kuin tuottoa on 400 % (nyt n. 200 %).

Lisäksi osallistuin “läpällä” Inderesin listautumiseen. Arvasin, siis suoraan sanottuna tiesin, että se ylimerkitään reippaasti, joten yritin merkitä 40 osaketta. No, sain 12, joista piti ottaa pikavoitot ensimmäisenä kauppapäivänä, mutta sitten jotenkin alkoikin kiinnostaa mihin kurssi lähtee kehittymään. Siinä vain yksi esimerkki, miten en osaa pitää kiinni itselleni antamistani lupauksista. Toinen on se, että asettamani UPM:n rajahankintahinta on 30e ja silti jätin ostamatta, kun kilpailuviranomainen syötti suoraan lapaan 2 viikkoa sitten. UPM:n hankinta liittyy siis suunnitelmaani hioa salkun hajautus ja lainoitusaste sellaiseksi, että voin vaihtaa 4 % autorahoituksen mahdollisimman pian halvempaan superluottoon. Toinen puoli suunnitelmaa oli jatkaa ETF- ja indeksisijoittamista, ja siinä olen onnistunut. Niiden osuus salkussani on nyt 6787 euroa eli 27,4 % (osakesalkusta).

One thought on “Salkku 30k€!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s