Syyskuu 2021

Palkka 2779 €
matkakorvaukset 264 €
vastike 200 €

menot -2267 €
sijoituksiin 1100 €

Palkkatuloissa on pientä vaihtelua sen mukaan paljonko käytän lounasetua, matkakorvauksissa on vähän enemmän vaihtelua, mutta vastikkeeseen saan taloudellista tukea avomieheltä saman 200 € joka kuukausi.

Kiinteät menot ovat n. 1350 €/kk ja siihen päälle meni syyskuussa vaikka mitä: ulkonäköön 132€ (eipä uskoisi kun peiliin katsoo :-DDD), terveyteen 54€, bensaan 130€, ravintolaan ja kahvilaan 170€, alkoon 92€, striimauspalveluihin 45€ jne jne. Lisäksi säästän joka kuukausi n. 150€ laskuihin, koska sähkölasku, veden tasauslasku, autovakuutus ja -vero laskutetaan 1-4 krt/v. Lisäksi säästämme yhdessä perheenlisäystä varten 400€/kk. En ole nyt raskaana emmekä vielä edes yritä lasta, mutta keskustelimme asiasta kuin mitkäkin aikuiset ja haluamme perustaa perheen lähivuosina ja huolehtia lapsesta kotona kauemmin kuin valtion tukemat 9 kuukautta.

Yli 3 vuotta edellisestä kuukausikatsauksesta ja moni asia on muuttunut. Tulot ovat nousseet, mutta niin ovat menotkin. Olen lyhentänyt omaa asuntoa jo yli 2 vuotta, mutta lasken sen menoihin, koska se syö sijoitettavissa olevaa rahamäärää. Asun nykyisin taas dinkkutaloudessa, ja ennen kaikkea olen pitkästä aikaa onnellinen.

Photo by Dan Freeman on Unsplash

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s