Reality check

Ensinnäkin huvitun joka kerta, kun käyn täällä blogissa ja luen edellisen kirjoituksen otsikon. Mistään suojauksesta ei voi todellakaan puhua, pikemminkin tuhosin vuoden 2020 tulokset shorttauksilla. Luultavasti salkkuni olisi suurinpiirtein palautunut uuden vuoden lukemiin maaliskuun pudotuksesta ilman noita Dax- ja S&P-sekoiluja. Ainakaan vivuttelu ei sovi tällaiselle, joka ei pysty seuraamaan kursseja reaaliajassa. Nettotappiota tuli siis kevään ja alkukesän aikana n. 2000e, en jaksa edes laskea tarkkaan, koska pieniä vivutuksia on kymmenittäin ja osasta on kuitenkin tullut voittoakin.

Lisäksi olen ollut edellisen kirjoituksen jälkeen lomautettuna yhteensä 5 työviikkoa, ja vaikka saan työttömyyskassalta kompensaatiota, niin häviö nettopalkassa on noin toiset 2000e. Kerrassaan surkea vuosi varallisuuden keräämiselle. Pyörittelin aluksi mielessäni monenlaisia sivutulohustlauksia, mutta koska olisin joutunut lähtemään täysin nollasta ilman liikeideaa ja asiakaskuntaa yleisen taloustilanteen ollessa mikä on, en olisi välttämättä vieläkään saanut hommaa tuottamaan. Ollakseni täysin rehellinen en ole  koskaan voinut henkisesti näin huonosti kuin tänä vuonna. Oikeastaan olen monena aamuna ollut kiitollinen ylimääräisistä vapaista, vaikka se on sitten tilipäivänä kirpaissutkin.

Tälläkin pilvellä on kuitenki hopeareunus, nimittäin kulutukseni on laskenut keväällä roimasti. Pankki antoi 3 kuukautta lyhennysvapaata asuntolainaan, siinä “säästin” heti melkein 1200 euroa. Lisäksi otin palveluiden sulkeutumisen oivana tilaisuutena opetella jälleen suunnitelmallisuutta ruokaostoksiin, etääntyä noutoruoasta, ulkona syömisestä ja ryyppäämisestä. Edes nettishoppailusta ei tullut oikeen mitään, vaikka annoin itselleni siihen oikein luvan 😀 . Tätä jatkui yli 3 kuukautta. Juhannuksen jälkeen olen varovasti höllännyt, hakenut pizzaa pari kertaa ja käynyt ulkona syömässä kahdesti. Huhti- ja toukokuussa (lyhennysvapailla) pääsin alle 1000 euron (!!!) kuukausimenoihin, mihin en ole kyennyt sitten valmistumisen vuonna 2016. En siltikään, vaikka laskisin lainanlyhennyksen säästämiseksi mitä en yleensä tee.

Säästöön on siis jäänyt huhti-heinäkuussa 4950e + olen realisoinut osakkeita 3400 euron edestä, joten mulla makaa tilillä ja salkussa 8350 euroa käteisvaroja ja palkkapäivä on ensi viikolla. Tässä on toki 2000 € korvamerkattu puskuri mukana, mutta silti elämme hulluja aikoja… Osakkeiden markkina-arvo tänään on 8900 euroa. Tällä hetkellä kiinnostus ei riitä osakkeisiin eikä asuntoihin, joten olen vain tyytynyt seuraamaan passiivisena säästöjen kertymistä, eikä täten ole oikein mitään kirjoitettavaakaan. En aio kuitenkaan lopettaa sijoittamista tai kirjoittamista, vaan palaan kun inspiraatio palaa.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s