Salkku Q4/2018 ja 10k raja rikki!

Eilen oli lyhyen sijoittajaurani toinen merkkipäivä (ensimmäinen täällä) – nimittäin salkku ylitti maagisen kymppitonnin rajan! Arvo jäi eilen pörssien sulkeutuessa 10063 euroon. Talletin salkkuun tammikuun palkasta 260 euroa, ja lisäksi se on kasvanut omalla voimalla hurjat 503 euroa tammikuussa! Tuntuu aivan epätodelliselta, koska uutena vuotena olin 101 % varma, että tämä rajapyykki saavutetaan vasta helmikuun palkan myötä. Yhtä varmana pidän sitä, että alle 10 tonnissa tullaan dippaamaan vielä useampaan kertaan, mutta siitä huolimatta haluan huomioida merkkipaalun tällä postauksella.

jeshoots-com-490731-unsplash
JESHOOTS.COM/Unsplash

4-numeroiseen summaan meni n. 7 kk, 5-numeroiseen yhteensä 3 v 1 kk. Olen siis kirinyt tahtia tuossa välissä, mutta kirittävää toki riittää vieläkin. Lisäksi on myönnettävä, että vaikka suurimman osan rahoista olen ansainnut itse palkkatyössä, niin olen saanut apuakin: lahjarahaa tuosta on noin 2000 e. No, kaipa olisin nekin voinut levitellä maailman tuuliin, mutta sijoittamiseen hurahdettuani se ei oikeasti ollut vaihtoehto 🙂

Nyt sitten 1.10. jälkeen olen tallettanut uutta rahaa salkkuihin yhteensä 960e:

Asuntosäästö 810e
Pääsalkku 150e

Ostot:

Superrahasto Suomi 100e
Superrahasto Ruotsi 100e
Superrahasto Tanska 150e

Myynnit:

L Brands 20 kpl à $27,73

L Brandseissa ostohinta oli jotain $62 ja 17 dollarin välityskulut molempiin suuntiin eli kuten huomaatte niin takkiin tuli ja reippaasti (~ $720). Netto-osinkoja tuli kyllä välissä ehkä n. $70, mutta ei se oikein pelasta. Olo on kuitenkin nyt kevyt, ja jäljellä olleet 470 euroa on vapautettu sijoitettavaksi johonkin toivottavasti tuottavampaan. Kyllä tollasen -55% katsominen viikosta toiseen on henkisesti raskasta. Ei enää ikinä pikamuotirättejä tai kuluttajatilpehööriä salkkuun.

Salkussa on tällä hetkellä aika suuri käteispaino 631 + 864 = 1495e, mikä on erittäin jeppis. Täällä odotellaan ensimmäistä kunnon laskumarkkinaa ostobyysat jalassa rauhallisena, jopa varovaisen innostuneena.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s