Yhteenveto 2018

Hyvää uutta vuotta 2019! Tammikuu on livahtanut jo yli puolen välin, ulkona on talven ihmemaa (ainakin täällä Varsinais-Suomessa) ja päivän pitenemisen alkaa huomata. Kutsukaa vain optimistiksi, mutta mulla on taas ollut sellainen vire, että tästä tulee paras vuosi! Tänä vuonna pääsen muuttamaan ensimmäiseen omaan kotiin, työtilanne on hyvä ja 28 on kiva ikä. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen elämään, jonka olen itselleni rakentanut, ja tänä vuonna lupaan pysähtyä useammin olemaan kiitollinen – alkaen nyt! 🙂

Palataan kuitenkin hetkeksi vuoteen 2018. Säästin viime vuonna yhteensä 6246 euroa – se ei ole lähelläkään tavoitetta eli 10 000e, johon olisi pitänyt päästä helposti pienten asumiskustannusten takia. Se on kuitenkin paljon rahaa, ja päätän olla siihen tyytyväinen huomioiden, että en keskittynyt tai panostanut taloudenpitoon juuri ollenkaan viime vuonna vaan noi rahat vain jäivät yli.

Nettovarallisuus ei kuitenkaan kasvanut yksi yhteen, koska Kelan keväisen kirjeen myötä paljastui, että olin sinne velkaa 1627e ja myös sijoitukset olivat tukevasti pakkasella joulukuun lopussa. Nettovarallisuus siis kasvoi 31.12.2017 – 31.12.2018 4904 euroa. 2017 vuoden lopussa varallisuuteni painottui pankkitileille, koska olin juuri saanut vanhemmilta vajaa 5 tonttua lahjarahaa, mutta viime vuoden aikana ne rahat löysivät tiensä ASP:ille ja salkkuihin. Joulukuussa 2018 tileillä oli siis 2785e vähemmän rahaa kuin joulukuussa 2017, mutta samalla salkut kasvoivat yhteensä tasan 4000e ja ASP/myöhemmin asunto 4776e.

Joulukuusta 2016 eli 2 vuodessa nettovarallisuus on kasvanut 14697e. Se on minulle paljon rahaa. Kuukausitasolla tämä varallisuuden kerääminen tuntuu kuitenkin niin tuskaisen hitaalta. Kärsivällisyys ei todellakaan kuulu mun hyveisiin, ja joku 300-400e tuntuu tipalta valtameressa. Kaipaan säpinää ja projekteja! Välillä tylsän hetken tullen mietin mahdollisia sivutyökuvioita, mutta en ole vielä keksinyt mitään sopivaa. Sijoitusasuntoprojektiin oma rahoitus ei ole vielä kunnossa. Ehkäpä vuonna 2019 palaset loksahtavat kohdalleen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s