Kuukausikatsaus 11 & 12 / 2017

Marraskuu

Tulot: 2751 €
Menot: 1590€
Säästöaste: 42,2 %

menot1117

Joulukuu

Tulot: 3610 €
Menot: 1952 €
Säästöaste: 45,9 %

menot1217

Yhteenveto

Olisi olleet melko huikeat kuukaudet, elleivät menotkin olisi olleet noin korkeat. Tässä sen heti huomaa, kun rahaa tulee enemmän niin järki meinaa heti lähteä kaikesta kulutuksesta. Joulukuusta tippui näköjään euromäärät pois, mutta ravintolassa söin kaiken kaikkiaan 154 euron edestä ja muita ostoksia tein 818 euron edestä !!! 😱Kertakaikkisen jätkyttävää. Muita ostoksia oli tuplasti normaali määrä, ja suurimmat syyt olivat: kosmetiikkaan meni normaalista poiketen 215 euroa ja joululahjoihin 155 euroa. Lisäksi maksoin vanhan puhelimeni osamaksun kerralla pois: 134 euroa.

Ja miksi rahaa sitten tuli normaalia enemmän? Marraskuussa selitys löytyy lopputilistä. Joulukuussa tuli jo uusi palkka, marraskuun lisät vanhasta paikasta sekä joululahjarahaa. Tein nyt hieman epäloogisesti kun laskin tuohon muut rahalahjat ja lahjakortit, mutta jätin sen kaikkein suurimman pois. Mutta jotenkin näen sen niin poikkeuksellisena juttuna, ettei se ole tulojen kanssa missään tekemisissä.

Tulosvaroitus: Nyt tammikuussa rankan psyykkauksen ja mm. tipattoman ansiosta kulutus on järkevöitynyt reippaasti. Menot tulevat olemaan 1300 euron luokkaa 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s