Vuosikatsaus ja tavoitteet 2018

Elossa ollaan, vaikka muuta voisi luulla kuukauden radiohiljaisuuden jälkeen – pahoittelut siitä. Tarkastin viime vuoden tavoitelistasta että tällaisia olin lupaillut:

itseopiskelu
palkankorotus
10k säästöt
kurinalainen budjetointi
luovu turhakkeista
hammaslääkäri
osingot 80€

3/7 siis… Surkealta näyttää, mutta voin selittää 😀

Ensinnäkin, nettovarallisuuteni kääntyi positiiviseksi aiemmin tässä kuussa, kun me lapset saimme isältä sen piirun alle 5000e, minkä voi antaa verovapaasti. Tämä tuli itsellenikin yllätyksenä, ja siksi en ole siitä täälläkään aiemmin maininnut. Sen ansioista varallisuuteni kasvoi tänä vuonna juuri ja juuri ton 10 000 e, mutta koska sain säästettyä siitä itse vain puolet niin en voi sitä lukea onnistumiseksi. Tältä näyttivät omat säästöt pylpyröinä, pari kuukautta mentiin siis ihan persnettoakin:

säästö2017

Budjetoinnista: olen kyllä rustannut exceliin lukuja samaan tahtiin kuin viime vuonna, mutta en yhtä kurinalaisesti. Se että en budjetoi ennakoivasti vaan toteumaa kyllä näkyy yhä enemmän kulutuksessani… Tähän on keskityttävä ehdottomasti paremmin vuonna 2018, ennen kuin elintasoinflaatio nielaisee mut.

No, itseasiassa kesällä kirppisprojektin yhteydessä myin ja dumppasin kyllä yhteensä 3 Ikea-kassillista tavaraa, että ehkä sittenkin tähän puolikas rasti. Roinaa on kyllä edelleen liikaa, että pidän tämän  tavoitelistalla ensi vuonnakin!

Brutto-osingot tänä vuonna 69,85 €, netto 52,84 €. Ei nyt tavoitteessa mutta ihan ok.

2018

Omatoiminen opiskelu ja itsensä kehittäminen tulee olemaan myös ensi vuoden tavoite ja oikeastaan jokavuotinen tavoite luultavasti. 10k€ säästön otan jälleen itsepäisesti tavoitteeksi, vaikka tänä vuonna en päässyt lähellekään. Budjetoinnin jatkaminen ja ehkä kiristäminen tarvittaessa. Tavoitteena olisi uudestaan myös turhan materian karsiminen nurkista. Realistinen brutto-osinkotavoite voisi olla vaikka 120 euroa.

Hyvää Suomi 100-vuotispäivää ja joulua ja mitä tässä nyt livahtikaan ohi kaikessa hiljaisuudessa. Lupaan palata yhdistetyn marras- ja joulukuun kuukausikatsauksen kanssa ensi viikolla, ehkäpä kirjoitan muitakin kuulumisia pitkästä aikaa.

Nyt todaloo ja riemukasta uutta vuotta!

Advertisement

2 thoughts on “Vuosikatsaus ja tavoitteet 2018

    1. Hyvä kysymys… ASPille laitoin jo 1500e, loput varmaan General Motorsiin, Nordeaan, superrahastoihin ja/tai puskuriin. Lupaan kertoa sitten mihin laitoin ja missä suhteessa. 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s