Kiitospäivä

Amerikassa herätään kohta viettämään Kiitospäivää ja huomenna black fridayta, joka on lyönyt läpi myös Suomessa ja muualla oikein rytinällä nyt 2010-luvulla. Tämä amerikkalaisten ruokajuhla ei sinänsä tarkoita mulle suomalaisena mitään, mutta vaikea siltä on ollut välttyäkään kun on kasvanut amerikkalaisten sarjojen ja elokuvien parissa. Kalkkunat ja karpalosoossit sikseen – mielestäni on kaunis konsepti pysähtyä yhtenä päivänä vuodessa miettimään, mistä asioista elämässään on kiitollinen.

Ensin nämä kliseiset mutta oikeasti tärkeät ja suurimmat kiitollisuudenaiheet: Olen kiitollinen perheestäni ja lähisuvustani, joista suurin osa on elossa ja terveitä ja joihin mulla on hyvät ja lämpimät välit. Olen kiitollinen myös siitä, että olen itse terve ja että Suomessa on “ilmainen” terveydenhuolto. Olen kiitollinen siitä, että synnyin Suomeen, on tämä harvinaisen hyvä ja turvallinen paikka ihmiselle ja etenkin naiselle. Kiitos vapaudesta, koulutuksesta, koskemattomuudesta ja sosiaaliturvasta.

Lisäksi muutama pinnallisempi asia, jotka ovat syksyn mittaan saaneet hymyilemään ja rakastamaan elämää entistä lujempaa: aurinkoinen syyspäivä, maitoon keitetty kaurapuuro mansikoilla, se hetki kun herätyskellon soidessa tajuat, että on viikonloppu, uusi työpaikka, ehjät sukkahousut aamukiireessä ja liikunnan jälkeiset endorfiinit.  

Friends-Thanksgiving-Episodes
Lähde
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s