Kuukausikatsaus maaliskuu 2017

Tulot (palkka + matkakorvauksia): 2008 €
Menot: 1617€ (!!!)
Säästöaste: ~19 %
Tuomio: Scheissea oli ja risoo kun joutuu perkamaan tätä täällä 😀

menot0317

Jos helmikuu menikin ihan nappiin, niin maaliskuu oli sitten paluu maan pinnalle. Juuri kun pääsin ylpeänä kirjoittamasta, että kuukausimenoni ovat nykyisin n. 1250e, niin sitten käy näin. Mistä edes alottaisin selittelyn…

En edes ymmärrä, miten nuo ruoka(kauppa)kulut ovat noin suuret. Taisi ostaa maaliskuussa pyykinpesujauhetta (Pirkkaa…) ja chia-siemeniä, joista voisi tulla hieman ekstraa – mutta että 50 e? Aloitin tosin kuntosalilla käymisen, olenkohan alitajuisesta alkanut myös syödä enemmän? En millään jaksa kaivella kuitteja, mutta huhtikuussa pitänee keskittyä siihen, että viikon ruokabudjetti pysyisi 50 eurossa.

En oikeen ymmärrä tuota Deezer-laskua: marraskuun alussa kun kävin ostamassa uuden puhelimen niin muistelisin, että Deezeriä tarjottiin kokeiluun 3 kuukaudeksi hintaan 4,95 e/kk ja tähän suostuin. Nyt maaliskuussa tuli ensimmäinen lasku 9,82 € (mikä ihmeen summa tollanen edes on?? :D), ja peruutin tilauksen seuraavana päivänä. To be continued..?

Eräänä päivänä kun tulin töistä kotiin (ja tästä olen itselleni erityisen vihainen), kynnysmatolla lojui ei-tervetullut mutta valitettavasti tuttu vieras eli Lindorffin kirjekuori. Sisältä paljastui perintälasku tammikuussa erääntyneestä sähkölaskusta. Yritin hieman kaivella, mutta en löytänyt alkuperäistä laskua olohuoneeseen muodostuneista epämääräisistä paperikasoista. Toisaalta en myöskään löytänyt maksumerkintää tammikuun tilitapahtumista, joten katsoin parhaaksi maksaa laskun ja aika liukkaasti. Alkuperäinen sähkömaksu 27 € on merkitty asumisen kuluihin ja 14 €:n perintämaksu muihin kuluihin.

Noi muut kulut oikeesti… Perintäkulun lisäksi sieltä löytyy poikaystävälle syntympäivälahjaksi ostettu päiväristely buffetteineen (97 €), (työ)vaatehankintoja (n. 150 €), bussikortin lataus 20 €, HBO Nordic 9,95 € ja lisäksi jotain muita epämääräisiä menoja 140 € edestä.

Lisäksi liityin työttömyyskassaan ja maksoin koko vuoden 2017 jäsenmaksut kerralla, siitä tarkemmin edellisessä postauksessa.

Säästöön jäi tässä kuussa 391 euroa, ja se jakautui näin:

400 € ASP
30 € Superrahastot
50 € yhteinen säästötili
50 € oma S-pankin säästötili

Olen miettinyt, että onneksi henkilökohtaisesta taloudestaan ei ole kirjanpitovelvollinen, sillä oma tapani on vähintään kieroutunut. Tämä jatkuva epäsuhta on siksi mahdollista, että maaliskuun palkka on vasta huhtikuun budjetti, ja lisäksi olen alkanut noudattaa säästä aina ensin itsellesi -mantraa (ja lisäksi puskurini elää vaikka ei saisi…) Eli maaliskuun lopussa tuli palkka 2008 €, josta siirsin säästöön 530 € eli nyt huhtikuun budjetin yläraja on sitten 1478 €.

Kymppitonnin haasteeseen matkaa 8706 € -391 € = 8315 € (lineaarisesti pitäisi olla 7500 €). En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta tuntuu että tuon kaulan kiriminenkin alkaa olla jo aika mahdotonta.

6 thoughts on “Kuukausikatsaus maaliskuu 2017

 1. On kiva lukea, että muillakin kuin mulla on epämääräisiä menoja jopa yli satasella. Mä en osta turhaa enkä epämääräistä sälää, mutta aina sitä rahaa “johonkin muuhun” kuluu….

  Like

  1. Kyllä vai… kaikkein pahinta on se kun erehtyy nostamaan seteleitä, eikä ole mitään hajua mihin ne ovat valuneet kuukauden aikana? Niistä kun ei jää edes tarkempaa tilitapahtumaa. (ei ole setelitaskussa reikää, tarkastettu on :D)

   Like

 2. Itsellänikin on säästämisen suhteen nyt ongelmia, kun juuri oli Sokoksen 3+1 päivät ja nyt sitten taas vuorossa ovat hullut päivät… Tällaiset alennusmyynnit kyllä syövät miestä (ja säästöjä). Pitää yrittää pysyä itselleni laatimassa shoppailubudjetissa 😀

  Like

  1. Juuri edellispäivänä kommentoin ekonomimmille että nyt turkulaista naista koetellaan kun on kevään perinteiset myllytys, skanssiaiset, 3+1 päivät ja hullarit peräkkäin 😀 mulla jo vähän shoppailubudjetti paukkui, mutta tsemppiä sulle yritykseen 😛

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s