Kuukausikatsaus 12/2016

Tulot (palkka ja joululahjarahat): 2251 €
Menot: 1540€
Säästöaste: 32 %
Tuomio: Ihan jees 8½

1216menot

Oikeasti tuntui että koko joulukuu meni täysin perseilyksi taloudellisesti: oli se yksi kallis viikonloppu alkukuusta, sitten joululahjat, välipäiväshoppailut, uusi vuosi, ja muutenkin joulukuussa yllätin itseni ajattelemasta “hällä väliä” ja “jos tän kerran” kun olisi ollut mahdollisuus tehdä järkeviä valintoja. Kuitenkin kun tuota säästöastetta katsoo, niin kyllä tuo objektiivisesti arvioituna on hyvä tai vähintäänkin kohtalainen. Joululahjaksi sain 300 euroa, mikä tietysti pelasti kokonaiskuvan. Tosin niistä 100 e on S-ryhmän lahjakortissa, mutta käytän niin paljon Prismaa ja S-ryhmän ravintoloita, että se on käytännössä mulle rahaa.

Ja siis loppujen lopuksihan “nettosin” joulusta, eli sain yhteensä enemmän rahaa takaisin kuin lahjoihin meni. Hirveä tapa ajatella, mutta taloudellisesti totta 😀 Ilmoitusta vuokran korotuksesta ei ole näkynyt, joten tämä taitaa olla ensimmäinen vuosi näistä kolmesta, jotka olen tässä asunut, kun sellaista ei ole tulossa. Se on ainakin yleensä tullut joulukuun aikana. Vaikka tällä hetkellä kihisen kiukusta ammattiliitolle, niin olen silti vihdoin päättänyt, että jatkan jäsenyyttä ainakin tämän ensimmäisen vuoden kun saan tuntuvat alennukset jäsenmaksusta, ja mietin ensi vuonna uudestaan. Työpaikat ovat kuitenkin aika tuulisia tänä päivänä, joten haluan pitää ansiosidonnaisen optiona.

Alkoholiin meni aika lailla rahaa joulukuussa, olisikohan tipaton paikallaan..? 😀

3 thoughts on “Kuukausikatsaus 12/2016

  1. Saat ansiosidonnaista kunhan kuulut työttömyyskassaan. Ammattiliittoon kuulumista se ei edellytä. Esim JATTK:n työttömyyskassaan voi liittyä yksittäisenä jäsenenä ja vuosimaksu on tosi edullinen (60€).

    Like

    1. Jee kiitos vinkistä! Olen aina ajatellut että se on varmaan suunnilleen saman hintainen kuin oma ammattiliittoni ekan vuoden alennetuilla hinnoilla (130e). Täytyypä miettiä asia vielä kerran puhki 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s