Säästöporsaita äidin oomme kaikki

… Paitsi minä tänä jouluna. Saakeli, mielestäni en ole haalinut ympärilleni turhan paljon ihmisiä, jolle on “pakko ostaa” joululahja. Vain äiti, isä, poikaystävä ja kummilapsi – ja silti sain poltettua lahjoihin 164 euroa?! Tärkeintä on tietenkin että kaikille löytyi mieluisat lahjat, mutta jotenkin tänä vuonna ensimmäisen kerran kiinnitin huomiota, kuinka paljon niihin oikeasti meni rahaa. Antamisen ilo se vain kasvaa vuosi vuodelta ja vastaanotettujen lahjojen rooli pienenee 🙂

Jouluruokiin ei mennyt yhtään rahaa, koska pakkasin jo perjantai-iltana laukkuni ja lähdin koko jouluksi muiden nurkkiin ja joulupöytiin. Mutta eilen tuli jo sen verran kinkku korvista, että eksyin heselle ja tämä päivä jatkui noutoruoan merkeissä eli niihin meni 15 euroa. Lisäksi joulukuussa on muutenkin vähän mopo karannut käsistä ja vielä on alennusmyynnitkin koluamatta, mutta siitä enemmän viikonloppuna kuukausikatsauksen merkeissä 😀

v705bwrtnqi-annie-spratt
Annie Spratt, Unsplash

Siinä sohvalla konvehteja sulatellessani tulin ajatelleeksi, viettäisinkö joulua jotenkin eri tavalla jos olisin oikein rahakas. Haaveilen, että jonain päivänä minulla on asunto, jossa on tilava keittiö (jossa voin lämmittää Saarioisten äitien tekemät laatikot ja kääriä tuoretiskin lohet papereistaan :’D) ja ruokailutila, johon mahtuu pitkä pöytä, ja voin kerrankin itse emännöidä joulun. Silloin ei euroja lasketa.

Toinen hieman kenties lähempänä tulevaisuudessa häämöttävä haave on viettää jouluaatto jossain rannalla päiväntasaajan tuntumassa. Katsoa auringonlaskua riippumatossa kookospähkinädrinkki kätösessä – ainut merkki jouluaatosta on etäältä kantautuva feliz navidad 😀 Joulun parhaat puolet (eli musiikki, ruoka ja loma) eivät onneksi ole sidottuja näille leveysasteille, ehkäpä jonaina jouluna repäisenkin!

Kaiken kaikkiaan oli rentouttava joskin harmillisen lyhyt joulu. Olen mietiskellyt ensi vuoden tavoitteita ja tilasinpa uuden verokortinkin, palaan varmasti niiden kanssa vielä lähiaikoina.

One thought on “Säästöporsaita äidin oomme kaikki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s